Кафедра қызметкерлерінің қатысуымен оқу үдерісін ұйымдастыру үшін зертхананы жабдықтау бойынша жұмыстар жүргізілді, кафедрада қажетті бақылау-өлшеу құралдарымен, көмекші құрылғылармен, нормативтік құжаттамалармен және зертханалық және практикалық жұмыстарға арналған әдістемелік нұсқаулармен қамтамасыз етілген үш зертхана бар.
Метрология кабинеті мыналарды орындауға арналған өлшеу құралдарының жиынтығымен жабдықталған: сызықтық-бұрыштық өлшеулер; физикалық және химиялық өлшемдер; сондай-ақ өлшеу құралдарын тексеруге арналған сынақ қондырғылары.
«Тамақ өнімдерінің физика-химиялық зерттеулері» және «Азық-түлік қауіпсіздігін зерттеу» зертханасы азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін талдау үшін қажетті аспаптармен және жабдықтармен жабдықталған.
«Сертификаттау және сапа менеджменті» және стандарттау кабинеті. Студенттер қолданыстағы нормалар мен стандарттарды, техникалық және метрологиялық заңнамаларды қолдануды үйренеді; нормативтік құжаттармен жұмыс; сәйкестікті тексеру дағдыларын меңгеру; тәжірибеде халықаралық және ұлттық өлшем бірліктерін ажырату және қолдану, сонымен қатар студенттер эталондар мен ND электрондық нұсқасын пайдалана алады.
2022-2023 жылдары «Азық-түлік өнімдерін сенсорлық талдау» зертханасы ұйымдастырылып, ашылды. Біздің тағамды сенсорлық талдау қызметтері жаңа өнімдерді әзірлеу мақсатында тұтынушылардың дәмін анықтауды, сондай-ақ тағам сапасы мен дәмін сенсорлық бағалауды қамтиды.